top of page

Kazada Trafik Sigortası YOKSA!

Trafik sigortası kaza sonrasında karşı tarafın zararlarının karşılanmasını sağlayan en önemli güvencelerin başında gelir. Olası bir şekilde meydana gelen kazada karşı tarafın sigortası yoksa bu durumda masrafların bireysel olarak karşılanması gerekir ve bu da ister istemez işlerin biraz daha karmaşık olmasına neden olacaktır.

Eğer kaza anında karşı tarafın sigortasının olmadığını fark ederseniz böyle bir durumda anlaşmak yerine ilk hemen polisi arayarak durumu belirtmeniz gerekir.Trafik sigortası zorunlu bir güvencedir ve yaptırılması yasa tarafından mecburi kılınmıştır. Bunun içinde trafiğe sigortasız olarak çıkan bir araç sahibi hem maddi hem de manevi tüm riskleri de göze almış demektir.

Kaza sırasında aracın sahibi ile anlaşmış olsanız bile durum resmiyet kazanmamış olacağından dolayı ileride iletişim kurmanız ya da hak talebinde bulunmanız mümkün olmayacaktır. Bunun için polisin olaydan haberdar edilmesi önemlidir.

Kazada Karşı Tarafın Sigortası Yoksa Ne Olur?
Normal şartlarda kaza meydana gelmesi halinde kusurlu olan tarafın sigorta şirketi kusursuz olan tarafın tüm hasarlarını ödemekle yükümlüdür. Ancak denildiği gibi karşı tarafın sigortası yoksa bu durumda sizin zararınızı karşılayacak herhangi bir kurumda olmayacaktır. Hatta böyle bir durumda maddi tazminat davası açılması da mümkün değildir.

Kusursuz olan sürücünün yapacağı iki şey vardır. Bunlardan birincisi rücu etme hakkı ikincisi ise güvence hesabıdır.

Rücu Etme Hakkı Ne Demektir?
Trafik sigortanız ve kaskonuz varsa bu durumda bir kaza sonrasında kusurlu olsanız da kusursuz olsanız da maddi yükünüz ağır olmayacaktır. Kazada kusur sizdeyse bu durumda kaskonuz sizin aracınızı trafik sigortanız karşı tarafın aracındaki masrafları karşılar. Kaza da karşı tarafın sigortasının olmaması halinde rücu ettiğinizde sigorta şirketiniz tazminat miktarını sigortasız olan taraftan talep eder ve bu sayede sizin mağduriyetinizde ortadan kaldırılmış olur. Sigorta şirketi sizin zararınızı karşılarken kendi harcadıklarını da diğer sürücüden alır. Burada her şekilde zararlı olan kişi karşı taraftaki sigortasız sürücü olacaktır. Böyle bir durumda kalmamak için trafik sigortanızı yaptırmanız çok önemlidir.
bottom of page