top of page

Cam Filmlerinde Kriterler Belirleniyor

TOBFED - Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Başkanı Serkan BAKIRTAŞ, İlgili Bakanlıklara gündemde olan araç cam filmleri, konusunda gereken temel kriterlerle ilgili bilgi verdi.



Üzerinde çalışılan ve ülke trafiğindeki 6 milyon araçla birlikte, Oto Bakım sektörünü de yakından ilgilendiren konu hakkında, Habertürk TV Muhabiri Gamze Turgutlu'ya yaptığı açıklamada "Cam filmi yasağının kaldırılma süreci çok olumlu bir gelişme ancak askerimizin, polisimizin can güvenliği her şeyden önemlidir. Esnafımız, çalışanlarımız ve sürücülerimiz koyu ton cam filmlerinden uzak dursunlar" uyarısında bulundu.

Yasağın durdurulması sürecinde de son derece etkili rol oynayan TOBFED Başkanımız, İçişleri Bakanı ile yapmış olduğu görüşmelerin ardından, uygulanan trafik para cezalarının, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatı ile durdurularak, cam filmi konusunda Araç İmal Tadil Yönetmeliği doğrultusunda bir çalışma talep etmişti.

Bu çalışmalar kapsamında TOBFED Başkanı Serkan BAKIRTAŞ, konunun detayları ile bilgilendirme yaparken, tercih edilecek tonlamaların, araç kabin içinin görülebileceği, görüntü alınabileceğini, UV korumalı cam filmi değerlerinin üzerinde dururken, koyu olan cam filmlerinin ulusal güvenliğimiz ve geleceğimiz için kullanılmaması gerekliliğinin altını bir kez daha çizdi ve koyu tonların yasak kapsamında olduğunu belirtti.

TOBFED, Otomotiv Satış Sonrasında, ilk ve tek Sivil Toplum Kuruluşu olmakla birlikte, Cam Filmi Uygulamacılarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veren bir kuruluştur. ÇSGB, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ortaklaşa belirlenen ve 25 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan CAM FİLMİ UYGULAMACISI Ulusal Meslek Standartlarına sahip Cam Filmi Uygulamacıları ile hizmet kalitesini en üst noktaya taşımayı hedeflemektedir.
bottom of page