top of page

Cam Filmi Yasağı Esnetilecek mi?

A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün gündeme dair sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cam filmi yasağıyla ilgili verdiği talimat gereğince çalışmaların başladığını yaklaşık 8-10 gündür bu konuyla alakalı cezai işlem uygulanmadığını söyledi. Soylu, yönetmeliğin kalkacağını ve belirli bir standart getirilene kadar cezai işlem uygulanmayacağının altını çizdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filmi yasağına uymayan araçlara ceza kesilmesi hakkında, "Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde böyle bir uygulama yapmıyoruz. Trafik cezası bu konuda kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar. Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek." dedi.



Bu konuda TOBFED - Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Başkanı Serkan BAKIRTAŞ öncülüğünde yapılan girişimlerle birlikte, Teşkilat Başkanımız Mesut BALTA, Genel Koordinatörümüz Bahadır AKÇAY'ın, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU'yu ziyaretinde konu sektörel olarak detaylandırılmıştır. Ulusal güvenliğimizin elbetteki önemli olduğunu ancak entegrasyonun ve yürürlüğün önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşturulacağını belirtmek isteriz.
Yasağın devam etmesi durumunda on binlerce esnafın, milyonlarca vatandaşın mağduriyet yaşayacağını dile getiren Bakırtaş “Sayın Cumhurbaşkanımız, milletin adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. Milleti mağdur edecek, ülke ekonomisine milyonlarca lira zarar verebilecek bir yasağın millet lehine gözden geçirilmesini isteyerek bir kez daha umudumuz oldu.” İlgili bakanlıkların ve sektörün bir çalıştayda bir araya gelerek herkesi memnun edebilecek yeni bir çalışma yapabileceğini ifade eden Bakırtaş “TOBFED olarak başından beri bunun bir hata olduğunu, düzeltilmesi gerektiğini ifade ettik. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız sesimizi duydu. Şu andan itibaren atılması gereken en önemli adım “Cam Filmi Çalıştayı” için tarih belirlemektir.” şeklinde konuştu.
Ayrıca bugüne kadar araçlarında cam filmi bulunması nedeniyle Trafik Para Cezası ile cezalandırılan araç sahipleri için TOBFED, bu ceza tutanaklarının Motorlu Taşıtlar Vergisinden mahsubu için önerge teklifinde bulunmaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Fatih KANKURDAN, Kasım ayında on gün içerisinde ülke genelinde seri şekilde gerçekleştirilen cezai işlemlerin mahsubu hususunda federasyonumuz öneride bulunmaktadır.

bottom of page