top of page

Anlaşmalı Servis Uygulaması Nedir?

Anlaşmalı Servis Uygulaması Nedir?
Anlaşmalı servisler sigortalı-servis-sigorta şirketi arasındaki iletişimi sorunsuz ve işler hale getiren, süreci hızlandıran işletmelerdir. Sigorta şirketlerinin her marka ve model araca uygun hizmet sunan anlaşmalı araç servisleri sayesinde araç tamirleri hızlıca gerçekleşiyor. Bu işletmeler kaza sonrası hasar alan aracın tüm onarım sürecini sigortalıyı zahmete sokmadan sigorta şirketiyle halleder.

Anlaşmalı servislerin kullanımında sigortalının yapması gereken tek şey aracı teslim almadan önce servisin sunacağı araç teslim belgesini imzalamaktır. Bunun dışında ödeme yapılmasına gerek duyulmaz. Anlaşmalı servis sigorta şirketinden ödemeyi tahsil eder.

Sigorta şirketlerinden kasko ve trafik sigortaları satın alan sürücülerin onarım işlemlerinin kolaylıkla yapılabilmesi için şirketler servislerle anlaşma yapar. Bu servislerde sigortalının tüm işlemleri ücretsiz olarak yaptırılır. Eksperlerin yapacağı keşif ve raporlama işlemleri anlaşmalı servis tarafından takip edilerek birinci elden bilgi almanız kolaylaşır. Dosya takibi ve belge toplama gibi işlemlerle vakit kaybedilmez ve bu işlemler anlaşmalı servis tarafından yürütülür.

"Peki, kasko anlaşmasız servislerden alınan hizmetleri karşılamıyor mu?" diye düşünebilirsiniz, elbette karşılıyor ancak anlaşmalı araç servisleri ve anlaşmasız araç servisleri arasında fark bulunuyor. Anlaşmasız servislerde ise yapılan tüm evrak işlemleri ve ödeme sigortalı tarafından gerçekleştirilir. Daha sonra ödenen bu tutar sigorta şirketinden talep edilir. Yapılan parça değişiklikleri ve onarımların raporlarla örtüştüğü ve gerekliliği araştırıldıktan sonra sigorta şirketi kasko poliçenizin koşulları doğrultusunda ödeme gerçekleştirir. Anlaşmalı servisler kurumsal yapıları, tecrübeli ve yetkin kadroları ile ihtiyaçlarınız doğrultusunda hizmet sunarak maksimum fayda sağlamanıza olanak tanır.
Bu nedenle kaza sonrası onarım işlemlerinin sorunsuz ilerlemesi için anlaşmalı servisler tercih edilmelidir.

Anlaşmalı Servislerin 5 Avantajı
·Aracınızın hasarlarının tamir edilmesi hızla sağlanır.
·Aracınızın hasar durumuyla ilgili her türlü bilgi doğrudan alınabilir
·Anlaşmalı servisi ağı geniş olan sigorta şirketinden kasko almanız durumunda, tercih seçeneğiniz fazla olur ve cebinizden para çıkmadan araç tamiri gerçekleştirilir.
·Hasar takibi, anlaşmalı servisler aracılığıyla sizin adınıza yapılır,
·Araç onarımları anlaşmalı araç servisleriyle en doğru şekilde yapılır. Bir aksaklık durumunda kontrol edilir.

Sigorta Şirketiyle Anlaşması Olmayan Servis Nedir?
Sigorta şirketleri müşterilerine daha etkin ve hızlı hizmet verebilmek için servisler ile anlaşma yapar. Anlaşmalı olan bu servisler sigortalı-servis-sigorta şirketi arasındaki iletişimi ve süreçleri yönetirken operasyonel rahatlık sağlar. Herhangi bir şekilde sigorta sahibi araç sahibi, zaman ve emek harcamadan hasarlı araçta yapılması gereken tamir ya da bakım işlemleri gerçekleştirilir.

Anlaşması olmayan işletmelerde yaptırılan tamir işlemlerinde tüm sürecin sigortalı tarafından titizlikle takip edilmesi gerekir. Belge toplama, bildirim yapma ve buna benzer tüm süreçler sigortalının kontrolünde gerçekleşir. Anlaşmasız servislerde hasarla ilgili tespitin ardından onarım aşamasına geçilerek işlem gerçekleştirilir. Yapılan tüm onarım faaliyetleri sigortalı tarafından ödenir. Bu ödeme daha sonra sigorta şirketine yine sigortalı tarafından bildirilerek karşılanması istenir. Servis ile anlaşması olmayan sigorta şirketi max. 30 gün içerisinde ödemeyi araç sahibine gerçekleştirir.

Anlaşması olmayan servislerde yaptırılan onarım işlemlerinde sigortalıların dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bunlardan en önemlisi hasarın gerçek haliyle ve çarptırılmadan karşılanmasıdır. Sigorta şirketi hasarın çarptırıldığını tespit ederse ödeme yapmayı reddeder. Bu durumda hasarın tüm maddi yükü sigortalının üzerine kalır.

bottom of page